00386 41 676 094
8.00 - 20.00

Z masažnim valjem do večje fleksibilnosti in sproščenosti

Masažni valj je učinkovit in povsem enostaven za uporabo ter kar je najboljše – zmanjšuje napetost v našem telesu. Je odličen način, s katerim si sami lahko zmasiramo razboljene predele in se znebimo tistega neprijetnega občutka razbolelih mišic po napornem treningu. S pritiskom, ki deluje na naše mišice ob masiranju, pomaga razrešiti mišične vozle, pospeši pretok krvi in hidracijo.

 

 


Kako pogosto in kdaj uporabiti masažni valj?

 


S trdim masažnim valjem je priporočljivo počakati od 24 do 48 ur do ponovne uporabe, še posebej, če se od prejšnje masaže počutite še nekoliko razboleli, kar se pri začetnikih rado zgodi. Mehki valj pa je za vsakdevno uporabo, saj je do vaših tkiv in mišic nežnejši.


Ko uporabljate masažni valj, pritisnite z delom telesa, ki ga želite razbremeniti, na roler. Pojdite počasi in ko začutite razboljen predel, globoko vdihnite ter mišico počasi sprostite. Na mestu, kjer čutite neprijeten pritisk, vztrajajte še kakšnih 30 sekund, nato popustite.


Masažni valj bo tako postal eden vašh najljubših vadbenih pripomočkov, vendar pa morate pri njegovi uporabi paziti, da si z njim nikoli ne masirate direktno po sklepih ali kosteh.

Te zanima kakšne vaje izvajati za maksimalen učinek? Klikni na povezavo!

 

Avtorica: Petra Dolenc

 

Fiteo.si je blagovna znamka, ki združuje interese tako rekreativnih kot profesionalnih športnikov. Na straneh Fiteo.si boste našli vrhunske športne pripomočke, športno kozmetiko ter nasvete trenerjev, ki so se odločili, da podpirajo posameznika na poti do športnega uspeha.

  • 00386 041 676 094
  • 8.00 - 20.00
  • Čopova 1, 3310 Žalec
Fiteo.si © Coyright 2015
prekes namams