00386 41 676 094
8.00 - 20.00

Štirje enostavni nasveti, kako se držati novoletnih zaobljub!

Smo že na sredini Januarja, kar pomeni, da se nekateri že bojujejo sami s seboj, ali naj vztrajajo pri svojih zaobljubah, ki so si jih polni upanja postavili na novoletni večer, ali ne. Še posebej, kadar v naš um vdrejo negativne misli. Tudi sama se vsak dan srečujem z dogodki, ki znajo v meni vzbuditi odpor, slabo voljo, nepotrpežljivost, jezo in celo depresivne trenutke. Zato je normalno, da kdaj podvomite Vase, toda verjemite: veliko močnejši ste kot si mislite.

 

 


Pri vsem tem pozitivnem pogledu na stvari na eni strani in soočanju s stresom na drugi, pa je vedno priporočljiv kakšen ritual, navada, ki bo lajšala posledice stresa in s tem pomagala, da svoje volje ne boste odvrnili od zaobljub, ki ste si jih zadali.


1. Dober tuš je super sredstvo za zmanjševanje napetosti uma in telesa. Samo pomislite, kako prijeten, topel tuš deluje na telo kot nekakšna oblika masaže. Predstavljajte si, da se medtem, ko voda teče po Vaši koži navzdol, odplakujeta tudi stres in negotovost. Tuširanje je v bistvu tako mentalna kot fizična sprostitev, ob kateri boste nehali misliti na negativnosti in se osredotočili na tukaj in zdaj.


2. Poslušanje glasbe motivira, osrečuje, izboljšuje spanec, zmanjšuje depresijo in bolečino, krepi spomin in še pomembneje v Vaši situaciji - znižuje stres. Zato glasba na nas deluje terapevtsko in zatorej zdaj ni več razloga, da bi odlašali s tistim plesnim večerom ob dobri glasbi, kjer boste zapeli in odplesali na svojo  najljubšo pesem.


3. Prenehajte se obtoževati. Resno. Samokritika je na vsake toliko dobra, to pomeni, da smo še vedno na realnih tleh, toda preveč samokritike, ki je težka in groba, Vas bo samo še bolj pahnilo v brezupje in odpor. Na primer; namesto, da se vedno osredotočate samo na to, kaj vse vam na sebi ni všeč, se začnite osredotočati na pozitivne stvari. Čez čas boste na sebi zaznali vse več pozitivnih lastnosti, boste videli. Kako že pravijo? Vaja dela mojstra.


4. Gibajte se. Eden izmed razlogov, da je vadba tako učinkovita pri zmanjševanju vaše negativnosti je ta, da imate takrat, ko telovadite, Vi nadzor nad svojim življenjem. Poleg tega pa se v telesu takrat dogajajo še biomehanske spremembe, ki nasprotujejo negativnemu mišljenju in celo depresiji.


Zaobljube niso kar nekaj. So obljube samemu sebi. In kaj niste tako pomembni, da ste vredni uresničiti to, kar ste si zadali? Kajti jaz vem, da ste. Zdaj morate le še Vi začeti verjeti vase in se zavedati svoje vrednosti, potem pa bo šlo samo še navzgor.

 

Avtorica: Petra Dolenc

Fiteo.si je blagovna znamka, ki združuje interese tako rekreativnih kot profesionalnih športnikov. Na straneh Fiteo.si boste našli vrhunske športne pripomočke, športno kozmetiko ter nasvete trenerjev, ki so se odločili, da podpirajo posameznika na poti do športnega uspeha.

  • 00386 041 676 094
  • 8.00 - 20.00
  • Čopova 1, 3310 Žalec
Fiteo.si © Coyright 2015
prekes namams