00386 41 676 094
8.00 - 20.00

Napitki, s katerimi raztrupite organizem

Ne glede na to, ali začenjate z zdravim načinom življenja, ali pa si želite le opomoči od včerajšnjega večera ali celotnega vikenda, je razstrupljanje telesa priporočljivo ne le zaradi samega učinka, ampak tudi zaradi Vas samih, saj se boste po njem počutili manj razlezeni in pa bolj obogateni z energijo. Razstrupljamo se lahko tako s hrano, kot s tekočino, danes pa se bom osredotočila na slednje in sicer, s katerimi napitki lahko pripomoremo k detoksikaciji organizma?

 


Za limonado in njene pozitivne lastnosti ste že gotovo slišali. Ne veste pa, da topla do vroča limonada pripomore k še boljšemu čiščenju prebavnega trakta. S pitjem limonade na tešče boste vzpodbudili svoj metabolizem, razstrupili svoje telo in pokurili več maščob.


Zeleni čaj in njegovi učinki so Vam tudi že verjetno znani; ima visoko raven antioksidantov, ki krepijo imunski sistem in oskrbujejo jetra. Vsakodnevno pitje zelenega čaja bo pripomoglo k razstrupljanju, ki bo na naraven način očistilo Vaše telo.


Regratov čaj pa je tisti, s katerim verjetno še niste preveč poznani. Regrat je rastlina z veliko vitamina A, kalija, železa in kalcija. Deluje kot diuretik in iz telesa skozi jetra in ledvice izloča toksine.


Zaradi zelenega smoothija iz zelenjave kot so vodna kreša, špinača in solata z dodatkom limone in ingverja bo Vaš vsakdan še okusnejši. Samo pomislite, kaj vse lahko vržete v svoj mikser; od brusnic, do zelenja od korenja, ki smo ga vedno navajeni vreči stran. Na ta način boste v telo vnesli veliko vitaminov in še telo razstrupili snovi, ki so se Vam nabrale čez vikend ob uživanju ne ravno hvaležne hrane.

 

Avtorica: Petra Dolenc

Fiteo.si je blagovna znamka, ki združuje interese tako rekreativnih kot profesionalnih športnikov. Na straneh Fiteo.si boste našli vrhunske športne pripomočke, športno kozmetiko ter nasvete trenerjev, ki so se odločili, da podpirajo posameznika na poti do športnega uspeha.

  • 00386 041 676 094
  • 8.00 - 20.00
  • Čopova 1, 3310 Žalec
Fiteo.si © Coyright 2015
prekes namams