00386 41 676 094
8.00 - 20.00

Kako poskrbeti za dobro regeneracijo po treningu?

Ste imeli danes dober trening? Kako veste? Ker ste dali vse od sebe? Ker se še nikoli v življenju niste tako preznojili? Ker ste čutili vsako mišico posebej? Prav, imeli ste dober trening. Toda še nekaj je pomemben dejavnik dobrega treninga – to, kar naredite po njem.

 


Kaj sledi po (naporni) športni aktivnosti pomembno vpliva na to, kako se bo Vaše telo odzvalo na težak trening, skozi katerega ste ga poslali. Zato ima veliko težo Vaša naslednja poteza – ga boste nahranili in vanj vrnili izgubljene elektrolite in tekočino?


O tem, da je hidriranost telesa pomembna, sem že pisala. Še toliko bolj pomembna pa je po treningu, med katerim izgubite veliko tekočine. Priporoča se celo, da jo po vadbi spijete vsaj dva litra. Da pa bi telesu vrnili še elektrolite, ki jih je izgubilo, priporočam še kakšno športno pijačo (osebno pijem Isostar), da Vam bo vrnila natrij in kalij. 


Nikar ne pozabite na raztezanje in masažo mišic, še posebej tistih, ki so med treningom zares trpele. S tem se boste izognili zapozneli mišični bolečini oziroma po domače muskelfibru, ki sledi naslednji dan.


Privoščite si energijski prigrizek, s katerim boste zaužili tako beljakovine kot ogljikove hidrate. Prve bodo pomagale obnoviti utrujene mišice, drugi pa Vam bodo povrnili energijo. Ni treba, da je obrok velik. Zadostuje že malce jogurta ali manjša banana. 


Čestitam torej za Vašo uspešno vadbo, upam, da se boste držali nasvetov o negovanju utrujenega telesa, če ne prej, pa jih boste še enkrat prebrali, ko boste ugotovili, da bi za telo lahko naredili več. Kajti biti v sožitju in harmoniji s svojim telesom je eden največjih darov v življenju, ki pa si ga lahko damo le sami.


Zato uživajte med treningi, delajte na sebi in skrbite za svoje telo, ker je neverjetna, edinstvena mojstrovina.

 

Avtorica: Petra Dolenc

 

Fiteo.si je blagovna znamka, ki združuje interese tako rekreativnih kot profesionalnih športnikov. Na straneh Fiteo.si boste našli vrhunske športne pripomočke, športno kozmetiko ter nasvete trenerjev, ki so se odločili, da podpirajo posameznika na poti do športnega uspeha.

  • 00386 041 676 094
  • 8.00 - 20.00
  • Čopova 1, 3310 Žalec
Fiteo.si © Coyright 2015
prekes namams