Cone udobja so lahko nevarne!
00386 41 676 094
8.00 - 20.00

Cone udobja so lahko nevarne!

Spremembi se je nemogoče izogniti. Celo pri celicah, ki so osnovna gradbena enota našega telesa, je sprememba konstantna. Seveda sprememba ni vedno nekaj, kar izberemo. Včasih smo vanjo prisiljeni. Je pa zato rast nekaj, kar izberemo zavestno. Lahko se mučimo z njo, a rast pomeni aktivno željo po spremembi naših življenj na bolje. In če to želimo zrasti, moramo večkrat zapustiti svojo cono udobja.

 

Vsi imamo v življenju rutine, ki jih lahko uvrstimo v cone udobja. Nekatere so potrebne in pomembne – zjutraj se zbudimo, odidemo na delo, počivamo, telovadimo. Nekatere rutine pa so produkt naših navad, ki smo jih ustvarili iz strahu ali stresa. Tu pa lahko cone udobja pomenijo težavo.

 

Cone udobja so pravzaprav naši kotički, kjer se počutimo varne in najmanj ranljive. Vendar pa ob težjih časih, ki v nas sprožijo stres, te cone postanejo manjše. Bolj ko nas je strah, bolj neprebojne postanejo in se nato spreobrnejo v past, ki preprečuje našo rast.

 

 

Kaj naj torej naredimo? Znebiti se in predreti iz cone udobja ni lahka naloga, ampak to, da jih prepoznamo, je prvi in najpomembnejši korak. In ko nam to enkrat uspe, se moramo zavedati, da če želimo rasti v svojem življenju in se razvijati naprej, si moramo dopustiti biti ranljivi in odprti spremembi.

 

Zato si preboj svojih con udobja, ki vam preprečujejo, da bi živeli polno, vzemite v izziv. 

 

Avtorica: Petra Dolenc

Fiteo.si je blagovna znamka, ki združuje interese tako rekreativnih kot profesionalnih športnikov. Na straneh Fiteo.si boste našli vrhunske športne pripomočke, športno kozmetiko ter nasvete trenerjev, ki so se odločili, da podpirajo posameznika na poti do športnega uspeha.

  • 00386 041 676 094
  • 8.00 - 20.00
  • Čopova 1, 3310 Žalec
Fiteo.si © Coyright 2015
prekes namams